STORE ANLÆG

Kemifri kalkbeskyttelse til store behov

BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg virker ved den patenterede Watercryst-katalysatorteknologi – en teknologi, der bygger på naturens egen biomineralisering, og fungerer uden brug af salt. De driftsøkonomiske anlæg er bl.a. velegnede til boligkomplekser og lejlighedsbyggerier, hvor anlæggene gennem naturlig kalkbeskyttelse sikrer høj drikkevandskvalitet og energieffektivitet.

Vedligeholdelsefri anlæg med lave driftsomkostninger
Uanset vandforbruget er anlæggene stort set vedligeholdelsesfri i fem år, hvorefter katalysatorgranulatet udskiftes. Der er således ikke behov for assistance fra teknikere under driften. Ligeledes er der ikke behov for at genopfylde eller opbevare salt. Anlæggene er udført i rustfrit stål, gunmetal og andre holdbare materialer, der sikrer lang levetid og lave driftsomkostninger.

Stort sortiment til alle behov
BIOCAT-anlæggene er meget lidt pladskrævende og er enkle at integrere og håndtere. De fås fås med forskellige kapaciteter, det største dimensioneret til 1.136 boliger eller 250.000 liter pr. dag. Anlæggene kan også serieforbindes, så den daglige kapacitet kan forøges til de helt store systemer. 
I vandværker kan det største standardanlæg f.eks. håndtere op til 219.000 m3 årligt - og dette kan serieforbindes til endnu større ydelse. 

Udover de store løsninger til boligkomplekser, anvendes BIOCAT-anlæg i dag også i bl.a. erhvervsmæssige og offentlige bygninger og ved drift af solfangere.

Lever op til alle standarder
De kemikaliefri anlæg sikrer kvaliteten af hele drikkevandssystemet og lever op til alle tekniske og normative standarder i enhver størrelsesorden. Som ekstra feature tilbyder anlæggene øget sikkerhed i tilfælde af strømsvigt takket være automatisk bypass-tilstand – og nem integration, effektiv vedligeholdelse og kontrol gennem tilslutning af bygningsstyringssystem.

Bevarer de sunde mineraler og den gode smag
BIOCAT-anlæggene er velegnede til alle vandhårdhedsgrader og ændrer ikke drikkevandets kvalitet og naturlige sammensætning. Drikkevandet bevarer således de sunde mineraler og den gode smag. Med BIOCAT-anlæg udledes der ingen salt og der sker ingen fosfatbelastning i spildevandet.

BIOCAT KS-serien er dimensioneret helt op til 1.136 boliger

KS-serien yder effektiv kalkbeskyttelse med anlæg dimensioneret til 18 boliger  og helt op til 1.136 boliger – svarende til ca. 250.000 l/dag. 

Anlæggene kan serieforbindes og kan dermed skræddersyes til løsninger med langt større daglig gennemstrømning i f.eks. boligkomplekser, sygehuse og i industrien

Anlæggene yder pålidelig beskyttelse af hele drikkevandsinstallationen og er desuden velegnet til drift af et solfangere og/eller en pladevarmeveksler. 

KS-serien har indbygget egen termisk desinfektion uden kemikalier, og alle modeller opfylder kravene i drikkevandsforordningen.

Alle anlæg er karakteriseret ved disse fordele:

 • Lave årlige driftsomkostninger
 • Nem installation
 • Ukompliceret og pålidelig drift
 • Minimal vedligeholdelse (hvert femte år udskiftes granulatet)
 • Ingen kemi

Disse anlæg i KS-serien er yderligere DSWG-certificerede med hensyn til hygiejne og dokumenteret kalkbeskyttelsesvirkning: 

KS 3000, KS 4000, KS 5000-S, KS 5500-S, KS 6500-S, KS 7000-S, KS 8000, KS 11000, KS 14000, KS 3,5D, KS 5D

 

BIOCAT WS-serien: Optimal kalkbeskyttelse af varmtvandsbeholdere med høj kapacitet

BIOCAT WS 9 til WS 12 egner sig til ekstremt store varmtvandskapaciteter inden for meget kort tid - helt op til 5.000 liter per time i kontinuerligt flow. Anlæggene anvendes typisk ved behov fra 50 til 240 boliger – og er velegnede ved alle vandhårdheder.

Alle anlæg er nemme at installere og er meget kompakte, det største anlæg kræver blot 0,5 m2 plads i teknikrummet. Anlæggene yder en effektiv overvågning og logning af temperaturudsving i varmt vand og er fremragende til behandling af umættet vand.

Anlæggene genererer intet tryktab, da de er installeret i en separat cirkulationsledning til varmtvandsbeholderen.

BIOCAT WS-anlæggene er karakteriseret ved disse fordele:

 • Lave årlige driftsomkostninger
 • Nem installation
 • Ukompliceret og pålidelig drift
 • Minimal vedligeholdelse (hvert femte år udskiftes granulatet)
 • Ingen kemi
 • Optimal planlægning af omkostninger (servicekontrakter).

Hele WS-serien er yderligere DSWG-certificerede med hensyn til hygiejne og dokumenteret kalkbeskyttelsesvirkning.

FILM

Hvordan fungerer katalysatorteknologien?

BIOCAT bygger på den patenterede Watercryst-katalysatorteknologi. Her kan du se en forsøgsopstilling, der gennemgår og forklarer processen.

 

Effektiv kalkbeskyttelse i Rintheimer Feld-bydelen i Karlsruhe

Kører man gennem bydelen Rintheimer Feld, ses det straks: De mange boligblokke er flot istandsat. Men det er ikke kun facaderne, der fremstår pæne og nye. Også det indre af bygningerne og installationerne er blevet forbedret. Det gælder også den lokale vandforsyning, hvor de grønne BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg nu sikrer kalkfrie rør og hygiejnisk, velsmagende drikkevand.

Du kan læse hele historien hér.

De grønne ambitioner hos PUMA stillede krav om kemifri kalkbeskyttelse

Da PUMA planlagde et nyt hovedkvarter, var ambitionen at være det første klimaneutrale hovedkvarter i branchen. Det indbefattede også drikkevandsteknologien, der skulle være absolut kemifri. Ressourceforbrug og valg teknologier skulle flugte med PUMA’s grønne visioner. Nøgleordet var ”bæredygtighed” – og hér var BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg det naturlige valg.

Du kan læse hele historien hér. 

Produktkatalog

PDF i opslag, 2023

Oversigtsbrochure

11/2023

Stor-kapacitet anlæg

02/2023

Lækagebrochure

08 / 2023

Planlægning og TGA

11 / 2022

Fagbog om kalkbeskyttelse

08 /2023

Referencebrochure

11 / 2022

Prisliste

Enkeltsidet PDF, 2024