HOTELLER OG SVØMMEBADE

BIOCAT sikrer gæsterne optimal drikkevandshygiejne

Hoteller, svømme- og spabade, vandlande etc. har som regel et stort forbrug af drikkevand. Derfor er det så meget desto vigtigere at beskytte rørsystemer, varmevekslere osv. mod tilkalkning. Desuden er det operatørernes ansvar at sikre drikkevandets kvalitet og hygiejne af hensyn til gæsterne. Derfor er det altid værd for hoteller, svømmebade etc. at overveje kalkbeskyttelse, når de planlægger drikkevandsinstallationer - helst kemikaliefri, selvfølgelig! 

Øget krav om bæredygtighed 

Moderne hoteller, svømmebade etc. lægger i stigende grad stor vægt på økologi i driften. Det gælder blandt andet valget af bæredygtige materialer i indretningen og CO2-reduktion i alle led i forsyningskæderne.

På grund af det høje vandforbrug bliver spørgsmålet om miljøbevidst kalkbeskyttelsesteknologi også stadig vigtigere for mange operatører, især selvfølgelig i regioner med hårdt vand.

Mange lægger også vægt på, at afkalkningsanlæggene ikke må ændre det naturlige mineralindhold i drikkevandet ved at tilsætte salte eller fosfater. Det gælder ikke mindst restaurationsbranchen, hvor drikkevandets kvalitet og smag er særdeles vigtigt.

Mere skånsom og effektiv rengøring

I modsætning til private husholdninger er det kutyme og standard i hotel- og restaurationsbranchen, at værelserne - og især badeværelserne - rengøres dagligt. I områder med meget hårdt vand kræves ekstraordinært meget rengøring og heraf også et stort forbrug af rengøringsmidler.

Ofte er disse midler både miljøskadelige og skadelige for overfladerne på inventar, sanitet osv. Med et mere skånsomt BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg kan der reduceres udgifter til både rengøring og slitage.

Nyåbnet feriepark fik løst alvorlige problemer med vandkvaliteten

Kort efter, at Center Parcs Park Allgäu med dets 1.000 feriehuse og store badeland åbnede, opstod der alvorlige problemer med vandkvaliteten. Rør og installationer var hurtigt blevet tilkalkede, og hvis gæsterne fortsat skulle plaske i poolen og nyde wellness-oaserne, skulle der gøres noget drastisk ved kalkbeskyttelsen. Løsningen blev at serieforbinde fire store BIOCAT KS 25D anlæg.

Du kan læse hele historien hér.

Kurbad i Köln var plaget af hårdt vand i den termiske brønd

Hvad er et spa- og wellnesscenter med alt for hårdt vand? Hos Claudius Therme i Köln var man ”på spanden”, fordi vandet fra deres termiske brønd havde en vandhårdhedsgrad på mere end 30 °dH. Der var et presserende behov for en effektiv kalkbeskyttelsesløsning, gerne en driftssikker løsning med ukompliceret styringsteknik. Det var hér, WATERCryst kom ind i billedet. 

Du kan læse hele historien hér.