CASES

Vi har installeret mere end 60.000 anlæg i hele Europa

BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg fås i en række forskellige størrelser med forskellig kapaciteter – spændende fra de mindste anlæg, der er velegnede til enfamiliehuse og op til de største anlæg, der kan dække behovet i industrivirksomheder og boligforeninger.

Her kan du læse en række case-beskrivelser, der viser hvordan økonomi og økologi kan gå hånd i hånd – hvordan man helt uden brug af kemi kan opnå en optimal kalkbeskyttelse og samtidig reducere drifts- og vedligeholdelsesomkostningerne markant. 

Nyåbnet feriepark fik løst alvorlige problemer med vandkvaliteten

Kort efter, at Center Parcs Park Allgäu med dets 1.000 feriehuse og store badeland åbnede, opstod der alvorlige problemer med vandkvaliteten. Rør og installationer var hurtigt blevet tilkalkede, og hvis gæsterne fortsat skulle plaske i poolen og nyde wellness-oaserne, skulle der gøres noget drastisk ved kalkbeskyttelsen. Løsningen blev at serieforbinde fire store BIOCAT KS 25D anlæg.

Du kan læse hele historien hér.

Effektiv kalkbeskyttelse i Rintheimer Feld-bydelen i Karlsruhe

Kører man gennem bydelen Rintheimer Feld, ses det straks: De mange boligblokke er flot istandsat. Men det er ikke kun facaderne, der fremstår pæne og nye. Også det indre af bygningerne og installationerne er blevet forbedret. Det gælder også den lokale vandforsyning, hvor de grønne BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg nu sikrer kalkfrie rør og hygiejnisk, velsmagende drikkevand.

Du kan læse hele historien hér.

De grønne ambitioner hos PUMA stillede krav om kemifri kalkbeskyttelse

Da PUMA planlagde et nyt hovedkvarter, var ambitionen at være det første klimaneutrale hovedkvarter i branchen. Det indbefattede også drikkevandsteknologien, der skulle være absolut kemifri. Ressourceforbrug og valg teknologier skulle flugte med PUMA’s grønne visioner. Nøgleordet var ”bæredygtighed” – og hér var BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg det naturlige valg.

Du kan læse hele historien hér. 

Et femstjernet kurbad er dybt afhængig af vandkvaliteten

For hotellerne i Bad Wörishofen er byens helbredende kurvand lige så værdifuldt som det pure guld. Desværre er byens vand meget hårdt, og det høje kalkindhold er en stor udfordring for de mange kurhoteller – heriblandt også for det femstjernede Steigenberger Hotel "Der Sonnenhof". Heldigvis har man nu fundet en løsning, der sikrer drikkevandskvaliteten – endda uden brug af kemikalier.

Du kan læse hele historien hér.

Hvordan en bjerglandsby i Østrig trodsede kalken

I den lille by Großarl i Østrig har drikkevandet et højt kalkindhold på gennemsnitligt 22 °dH.
Landsbyens fælles vandværk, vandkooperativet Unterberg, havde i længere tid forsøgt at finde en løsning uden kemikalier, der kunne løse problemet med kalkaflejringer. Til sidst besluttede de sig for at prøve et BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg fra WATERCryst. I dag hører kalkaflejringer i rørene fortiden til, og på byens mange hoteller er man meget glade for det rene, velsmagende drikkevand. 

Du kan læse hele historien hér

Kurbad i Köln var plaget af hårdt vand i den termiske brønd

Hvad er et spa- og wellnesscenter med alt for hårdt vand? Hos Claudius Therme i Köln var man ”på spanden”, fordi vandet fra deres termiske brønd havde en vandhårdhedsgrad på mere end 30 °dH. Der var et presserende behov for en effektiv kalkbeskyttelsesløsning, gerne en driftssikker løsning med ukompliceret styringsteknik. Det var hér, WATERCryst kom ind i billedet. 

Du kan læse hele historien hér.

Vandmangel og forurening truer turismen på Mallorca

Den regionale regering på ferieøen Mallorca slår alarm: Endnu en gang er vandressourcerne et stort problem. Vandforsyningen er i en delvist forfaldent tilstand på grund af manglende vedligeholdelse og samtidig ekstremt høj forurening. De lokale rensningsanlæg er ikke længere i stand til at rense det stærkt saltholdige vand, og de første hoteller har nu besluttet at anvende BIOCAT-kalkbeskyttelsesanlæg.

Du kan læse hele historien hér.

Energibesparelser må ikke ske på bekostning af sundheden

Energibesparelser må ikke ske på bekostning af sundheden, og ejendomsbranchen bør have fokus på en effektiv kalkbeskyttelse. Ellers øges risikoen for at legionella og andre sygdomsfremkaldende bakterier formerer sig i drikkevandsinstallationerne. Med udgangspunkt i Carl-Wery-Hof-bygningskomplekset i München tager fagfolk hér hul på en vigtig, teknisk diskussion. Du kan læse hele historien hér.  

Du kan læse hele historien hér.

Optimal drikkevandshygiejne forhindrer legionella og øger patientsikkerheden

I midten af maj 2021 satte St. Vinzenz Hospital et BIOCAT KS 5D anlæg i drift. Anlægget er i dag med til at beskytte hospitalets vandsystemet og – ikke mindst bidrage med en afgørende vigtig hygiejneprofylakse. Når anlægget hindrer kalkaflejringer, eliminerer det således samtidig risikoen for legionella på hospitalet. En optimal drikkevandshygiejne er afgørende for, at hospitalet kan tilbyde sikre den højest mulige patientsikkerhed.

Du kan læse hele historien hér.

Kalkbeskyttelse og brandsikring i fuld harmoni

Kan kemifri kalkbeskyttelse gå hånd i hånd med effektiv brandsikring? Svaret er ja, og beviset er at finde i boligparken "Em Parkveedel", hvor man integrerede to BIOCAT-anlæg i et eksisterende brandsikringssystem. Der var behov for en løsning, der kunne garantere drikkevand til flere hundrede boligenheder OG slukningsvand til brandvæsenet, da kvarterets drikkevandsforsyning sikres via et brandslukningsrør. For at kunne levere den nødvendige volumenstrøm i tilfælde af brand udviklede WATERCryst en særlig bypass-løsning, så vandet i tilfælde af brand kommer direkte ind i brandslukningsrøret. En smart løsning på en kompleks udfordring.

Du kan læse hele historien hér.